11 Mart 2012 Pazar

Enchantment Yapma Rehberi

 Bugün enchantmentten bahsediceğim.Enchantment silahlara zırhlara ve bir kaç iteme daha basabiliyoruz.Bu enchantment bizim itemimizi güçlendiriyor(en altta açıklamalarıyla var).Bunu neye karşılık yapıyor diye sorabilirsiniz.Bizim zombilerden spiderlerden koyunlardan vs vs topladığımız explerden kullanarak iteminize özellik basıyor.

Enchantment nasıl basacağız?

Bunun için enchantment table yapmanız gerekmektedir.alttaki şekildeki gibi crafting tableye diziniz.



Enchantment Table Nasıl Yapılır?
Fakat şöyle birşey varki enchantment basılırken ingilizce kullanılmamış sanırsam galaksi dili kullanılmış aşşağıda simgelerin çevirilmiş hali var enchantment basarken kullanırsınız.Ne bastığınızı bilmiş olursunuz.

6 Mart 2012 Salı

Minecraft Tarım Rehberi


Evet bugün Minecraft'ta tarımdan bahsediceğim.Bu tarım olayı nedir diye sorarsanız tohum ekerek belli bi süre bekledikten sonra çıkan buğdayı toplayarak ekmek,pasta yapabilir ve yeni eklenen bir özellik olan hayvanları çiftleştirebilirsiniz.Tarım Şubat 6 2010 tarihinde oyuna eklendi.
Tohumun son hali

Ekim nasıl yapılır
İlk olarak bir orak yapın. Tohumları ekeceğiniz toprak blokun üzerine sağ tıklayarak ekim  için düzeltin. Toprak işlenecek ve kuru gözükecek.Suya yakın olduğu zaman bu bloğun rengi kararıcak ve sulanmış toprak olucak.Bu ise toprak verimini arttıracak.

Orak yapımı