22 Aralık 2012 Cumartesi

Madende çıkanlar ve nerede oldukları

  Merhaba arkadaşlar bugün yine farklı bir rehberle karşınızdayım.Evet madencilik rehberi.Bütün minecraftın belkide belkemiği olan madenlerimiz.Bazen nerede olduklarını bilmediğimiz için gerçekten oynaması zor olabiliyor veya sizi çok uğraştırıyor.Haydi başlayalım.


 
Kömür Cevheri

    Kömür minecraft içerisindeki en yaygın madenlerden biridir ve deniz seviyesinde olan tek madendir.29.Blokta çokça bulunmaktadır ve oyunu %1 i kömürden oluşmaktadır(Düşünün o kadar çok).Kömür yiyecek pişirmek,maden eritmeki, meşale yapmak ve köylülerle ticaret yapmak için kullanılabilinir.En kötü ihtimalle tahta kazma ile çıkarılabilinir elle çıkarılması halinde kırılır.


Demir Cevheri
    En kötü taş kazma ile kazmalısınız yoksa yok olur.Silah, zırh ve kazma gibi eşyalar başta olmak üzere bir çok eşyada gerekir.Kırıldığında demir cevheri olarak düşer.Bu cevheri fırında ısıtarak demir yaparbilirisniz.Genellikle 35. karede sıkça görülür. Oyunun %0.72’sini kapsar.
Demir Cevheri Eritmek
Altın Cevheri

    En kötü demir kazma ile kazmanız gerekir.Demir gibi eriterek elde edebiliriz.20. karede yoğun bir şekilde görülür.

Elmas Cevheri

    Elmas, oyundaki en değerli maden çeşididir.İnternetten herhangi bir sunucuda çoklu oyuncu modunda oynayanlar çok iyi bilirler, genelde marketlerde de en pahalı satılan eşyalardan biri elmaslardır. İpeksi dokunuş olmayan demir kazma ve üzeri kazma çeşitleri ile direk olarak elmas şeklinde çıkarılabilir. İpeksi dokunuşu olan kazmalarda cevher olarak çıkar fırında işlenmesi gerekir. Genellikle 0 – 10 karelerinde, en çok 10. karede elmasa rastlanır. Oyunda elmas bulma şansınız %0.1 gibi düşük bir orandır. Saf hali elmas olarak adlandırılır.

 

 
Lapis Lazuli Cevheri
    İnternetten çoklu oyuncu ile oynayanların para ve seviyeye en rahat ulaşma yolu denilebilir. Taş kazma ve üzeri ile toplanabilir. Yoğun olarak 14. karede görülmektedir. Yüne renk katarken ve blok yaparken kullanılır. Bunların haricinde Enchantment yaparken lapis istiyor artık. Saf hali lapis olarak adlandırılır.

Kızıltaş(redstone) Cevheri
      Yaygın olarak redstone adı ile bilinen bir maden çeşididir. Elektrik kablosu olarak kullanılan kızıltaş, kırıldığında 6 ila 7 tane düşmektedir. Çok derinlerde bulunur. Kırılması için demir kazma ve üzeri gerekir. Saf hali kızıltaş olarak adlandırılır.

Obsidian(Obsidyen)

     Tam olarak maden sayılmaz. Lav ile suyun karışımında ortaya çıkar. Sadece elmas kazma ile kazılabilen obsidyen, 10-15 saniye civarında kırılabilmekte. Obsidyen kullanılarak Nether’e gidilebilir. Derinliklerde bulunur zor bulunur.

   Madenler, bu kadarla sınırlıdır arkadaşlar iyi oyunlar. 

   Öte yandan obsidyen hariç yukarıda bahsi geçen tüm madenleri, çalışma masasının her karesi dolacak şekilde yerleştirirseniz size blok verir.

5 yorum:

  1. Hiç diamond bulmadın mı??? O zaman ben sana söyleyeyim: Ortalama 3 tane düşürüyor.

    YanıtlaSil
  2. ayrıca lavların etrafında bulunuyor ben 15 tane kadar bir arada topladım elmas, oda heralde şansıma geldi.

    YanıtlaSil
  3. Diamonda lavlarin altinda ve taslarin arasında olan sularin kenarlarinda filan bulunuyor.

    YanıtlaSil
  4. ben bu oyunu nasıl oynuyacağım :(

    YanıtlaSil